Je bekijkt nu Internationale dag van de Klinische Studies

Internationale dag van de Klinische Studies

Bericht van een van onze sponsors.

Binnen de gezondheidszorg is  20 mei, een belangrijke dag om te vieren. Het is namelijk de Internationale Dag van de Klinische Studies.

In 1747 startte James Lind, chirurg op de HMS Salisbury, met de allereerste klinische studie om de oorzaken van scheurbuik te onderzoeken. Hij startte een studie met slechts 12 mannen, gegroepeerd in duo’s, die een verscheidenheid aan voedingssupplementen kregen, gaande van cider tot appelsienen en citroenen. De studie duurde slechts 6 dagen. Binnen deze tijd werd er een verbetering opgemerkt in de groep die fruit at, waardoor de chirurg kon aantonen dat het eten van citrusvruchten scheurbuik kon genezen. Klinische studies zijn sterk veranderd sinds Lind zijn ontdekking.  Ze zijn niet alleen meer gereglementeerd en intensiever geworden voor alle partijen, maar nog belangrijker, is ook de impact van de mening van de patiënt over de wijze waarop klinische studies worden uitgevoerd, toegenomen.

Op deze Internationale Dag van de Klinische Studies denken we opnieuw aan het belang van onderzoek in de gezondheidszorg. Klinische studies bieden patiënten vroegtijdig toegang tot nieuwe behandelingen die nog niet beschikbaar zijn. Het allerbelangrijkst, klinische studies leiden tot de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen met een hoge therapeutische waarde die belangrijke medische noden tegemoetkomen. Dit brengt hoop en opluchting voor vele patiënten en hun families.

Boehringer Ingelheim verbindt zich ertoe om de zoektocht naar nieuwe en betere behandelingen verder te zetten voor die patiënten voor wie nog geen juiste behandeling beschikbaar is. En we kunnen dit niet doen zonder u. Boehringer Ingelheim heeft daarom een video en een flyer ontwikkeld die uitleggen wat klinische studies zijn en hoe uiteindelijk een geneesmiddel ontwikkeld wordt.

Volg ons ook op
RSS
Facebook