Hou 2 oktober vrij en doe mee!

Onze liga richt voor de eerste keer een wandeling in om het wetenschappelijk onderzoek naar onze zeldzame ziekten, dit jaar specifiek myositis, te steunen.

Het project:

Identificatie van auto-antilichamen in myositis door Dr. Jean-Baptiste Vulsteke met als promotors : prof. dr. Xavier Bossuyt (laboratoriumgeneeskunde), prof. dr. Ellen De Langhe (reumatologie)

Dit onderzoek wil:

– een antwoord geven op hoe gekende (nieuwe) autoantistoffen best worden aangetoond.

direct verband leggen met de concrete patiënt ("translationeel onderzoek") hetgeen inzicht geeft in de ziekte-variaties die deze antistoffen kunnen aantonen. Zodoende kan het wellicht vrij snel de diagnostische ondersteuning voor de concrete patiënt verbeteren.

– de mate onderzoeken waarin de bestaande technieken (die dus wereldwijd gebruikt worden) deze autoantistoffen al of niet kan aantonen waardoor het resultaat van de studie de diagnostiek van deze zeldzame ziekten wereldwijd kan verbeteren. Hierbij moet niet alleen gedacht worden aan de patiënten die eraan leiden maar aan alle patiënten die symptomen hebben die aan deze ziekten doen denken en bij wie ze dus moet uitgesloten worden. De indicatie voor het uitvoeren van een labotest voor zeldzame ziekten is (gelukkig) veel frequenter dan de ziekte zelf. De juistheid van een negatieve test is even belangrijk als de juistheid van een positieve.

 

Vlakbij is een speeltuin, een finse looppiste, in de voormiddag kan je gaan kijken op de hondenschool,…

Er zijn verschillende lengtes. Er is een kinderwandeling van 3 km die langs een natuurreservaatje gaat, die een beek oversteekt, een vlonderpad heeft,… Het Jan Gaspad is 14 km lang en gaat grotendeels langs kleine straten, langs voetwegen, karresporen,…

Start (vanaf 08:00 uur) en aankomst aan het gemeenschapshuis Grasheide, Pastorijstraat 1a in 2580 Putte.

Volg ons ook op
RSS
Facebook