ReumaNu! – Online Reuma Symposium

De medische wereld evolueert snel, ook binnen de reumatologie. Tijdens het eerste online reuma-symposium blijft u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

De term reuma omvat meer dan tweehonderd verschillende reumatische aandoeningen. Elke ziekte heeft zijn eigen specifieke kenmerken, maar er zijn ook gemeenschappelijke kenmerken zoals pijn en vermoeidheid. De diagnose heeft een grote impact op het leven, zowel fysisch als psychisch. Chronisch ziek zijn aanvaard je immers niet zomaar.

Goed geïnformeerd zijn en blijven over je aandoening kan helpen in het ziekteproces en het zelfs ten goede keren. In overleg treden met de arts(en), concrete doelen vooropstellen en samen de best mogelijke persoonlijke behandeling opstellen, maakt dat patiënten meer trouw blijven aan hun therapie. Zo kan de ziekte sneller onder controle gebracht worden en opstoten vermeden worden.

ReumaNet en de leden-verenigingen (CIB-Liga, PPP, RA-Liga, VLFP, VVSA, ORKA en Jong&Reuma) vinden een correcte informatieverspreiding belangrijk. Daarom organiseren zij voor het eerst een gratis online reuma-symposium. Via verschillende lezingen, filmpjes, virtuele standen en documenten kan iedere deelnemer gepersonaliseerde informatie opvragen op elk moment van de dag, vanop eender welke locatie, gedurende achttien dagen. Ziekte-specifieke informatie, informatie over ergotherapie, kinesitherapie, gezondheidseconomie, online informatievergaring, en zo meer, kunnen opgevraagd worden. Meer dan twintig presentaties en nog veel meer documentatie staan gratis ter beschikking van 28 september tot 15 oktober 2017.

Registreer je vandaag nog via www.reumanu.be en neem deel aan het online reuma-symposium wanneer het jou best past.

Praktisch:
Van donderdag 28 september tot zondag 15 oktober 2017
Gratis toegankelijk voor iedereen
Doelpubliek: patiënten, hun omgeving, zorgverleners, beleidsmakers, industrie
www.reumanu.be

 

Acties op 12 oktober:

Open dag in het ReumaHuis

Wereld Reuma Dag, 12 oktober, staat dit jaar in het teken van het belang van een vroege diagnose. Omdat correcte informatie hierin een grote rol speelt, zet ReumaNet de deuren van het ReumaHuis open.

Sinds 2015 huist ReumaNet in het ReumaHuis in Zaventem. Naast een ontmoetingsplek voor de verenigingen en de andere partners in de zorgverlening voor mensen met reumatische aandoeningen, biedt dit huis ook een schat aan informatie over reuma. Iedereen kan steeds vrij binnen en buiten op dinsdagen en donderdagen tussen 11u en 13u of na afspraak.

Op donderdag 12 oktober houden we een open dag. Tussen 12u en 19u is iedereen welkom voor een uitgebreide kennismaking met het aanbod aan documentatie, een gesprek met patiënt experten, snuisteren in de bibliotheek of een spontane babbel met lotgenoten. Uiteraard vergezeld van een hapje en een drankje.

Praktisch:
ReumaHuis, Imperiastraat 16, 1930 Zaventem
Donderdag 12 oktober, 12u tot 19u
Voldoende parkeergelegenheid
Bent u moeilijk te been maar wilt u toch graag langskomen? Neem dan even contact op: info@reumanet.be

 

Don’t Delay, Connect Today: actie in station Brussel Zuid

Op Europees vlak wordt aandacht gevraagd voor het belang van vroege diagnose bij reumatische aandoeningen. De Belgische reumaverenigingen houden een actie in station Brussel Zuid op 12 oktober van 14u tot 18u.

“Niet uitstellen, je dokter bellen”, zo kan je de Europese actie vrij vertalen. Onderzoeken tonen aan dat vroeg ingrijpen blijvende schade bij reumatische aandoeningen kan vermijden. De eerste symptomen zijn echter vaak onduidelijk of niet terug te brengen op reuma, waardoor de juiste diagnosestelling op zich laat wachten. Door mensen attent te maken op de signalen van reuma én hen bewust te maken dat reuma op elke leeftijd kan voorkomen, wil ReumaNet samen met haar partners in de reumatologie de gevolgen van reumatische aandoeningen beperken.

Op donderdag 12 oktober houden patiëntenorganisaties ReumaNet en Clair en de beroepsverenigingen van reumatologen (KBVR) en paramedici in reumatologie (BHPR) een actie in station Brussel Zuid, van 14u tot 18u. Voorbijgangers zullen aangesproken worden en informatie verkrijgen rond reumatische aandoeningen en het belang van een vroege diagnose.

Praktisch:
Station Brussel Zuid
Donderdag 12 oktober, 14u tot 18u